torsdag 24. september 2009

Zevs' fødsel og barndom

Zevs far var Kronos og han var herskeren over universet. Han fryktet at sønnene hans skulle ta makten fra han. Dette var grunnen til at Kronos slukte alle barna sine med et de ble født. Mens da Zevs ble født, trodde moren at han ville bli noe spesielt, så hun tok zevs i en groppe på Kreta og gjemte han der. Mens hun pakket inn en stein i barneklær og Kronos gikk fem på og slukte steinen. Da Zevs vokste opp, tvang han sin far til å gulpe opp alle sine søsken, disse hevnet seg ved å forvise faren, og Zevs ble deretter himmelens hersker.





Det finnes mange versjoner av hvordan han ble oppdratt, her er noen av dem;





- Han ble oppdratt av Gaia



- Han ble oppdratt av en geit som het Amalthea med hjelp av koureter, soldater og mindre guder som danset, sang og klappet så høyt de kunne for å sørge for at Kronos ikke ville høre gråten som Zevs lagde.





- At han ble oppdratt av en havfrue med navn Adamanthea. Kronos styrte jorda, himmelen og havet, hang Adamanthea Zevs i et tre, sånn at han var mellom havet, himmelen og jorda og var usynlig for sin far.


-Sammen med Adamanthea, ble han oppdratt av nymfen Cynosaura. Som takk for dette, gav Zevs henne et stjernebilde etter hennes død. Han fikk amme geitemelk under Cynosauras oppfostring.

1 kommentar: